Obra

-Malabèstia (2022, Pagès Editors)



            ARTICLES, ENTREVISTES I ENLLAÇOS D'INTERÈS




-La cervesa de la Highsmith (2021, Pagès Editors)






- Et fem costat (2021, Associació Maresme Oncològic)






Delinqüents (2021, Llibres del Delicte)








-No diguis res (2018, Llibres del Delicte)


Premi Millor Novel·la València Negra 2019

Sinopsi de la contracoberta:

"Quan l'Edit i en Jan es casen i marxen a viure a una casa d'un petit poble, els plans de crear una família feliç, aviat xoquen davant la impossibilitat inicial d'ampliar la família. L'obsessió de l'Edit l'empeny a viure en un món irreal mentre en Jan s'allunya de la macabra fantasia que sembla envoltar la llar. Fins que adopten en Demian.
La por i els conflictes del passat no resolts s'apoderaran de les seves vides. La situación esdevindrà angoixant i insostenible. Però en una societat on les decepcions s'amaguen, si no s'esmenten, no existeixen."



RESSENYES


A l'ombra del crim, d'Anna Maria Villalonga

La màgia dels llibres, de Núria Martínez


Voltar i voltar, d'Imma Barba

Cruce de caminos, de David Gómez


Tu mateix llibres, de Ramona Solé


La petita llibreria, de Núria Vicente


Obrir Un Llibre, de Cristina García Ferry


Us recomano, de Sílvia Cantos

Dèries eclèctiques, d'Anna Porque Botey

De tot una mica, d'Eloy Garcia

ARTICLES, ENTREVISTES I ENLLAÇOS D'INTERÈS


RÀDIO 

Entrevista al programa El matí a Ràdio 4, amb Ramon Castelló





Entrevista al programa Llibres, píxels i valors, de Ràdio 4, amb Rosa de Diego

Entrevista al programa Històries, de Ràdio Argentona, amb Sílvia Cantos

Entrevista a Ràdio Vilablareix

Entrevista al programa El somni del minotaure, Mataró Ràdio, de Joan Poch i Emília Illamola. Minut vuit.

Entrevista al programa Club Dante de RTVe, amb David Martí i Marc Moreno

Entrevista al programa Soroll, Cadena SER

Entrevista al programa Todos somos sospechosos, de Radio 3 amb Laura González


Entrevista a La Local - Ràdio Tiana





PREMSA


EL PUNT AVUI


REVISTA PÀNXING MARESME


TRIBUNA MARESME



TIME OUT



TELEVISIÓ

Programa PROTAGONISTES, amb Lluís Llort. TV El Punt Avui



Programa L'entrevista als informatius de TV de Girona




                                  TRADUCCIONS



-No digas nada (2019, Delito Libros)




RESEÑAS

Diario Público, Carlos Augusto Casas


Gomesycompañía, de Antonio Parra

MoonMagazine, de Josevi Blender




PRENSA



DIARIO DE MURCIA



RÀDIO

Lletres i Música, Radio Sant Cugat

-Assassinat de cambra. (2018, MNAC)

Relat i joc de pistes per a la col·lecció del Renaixement i del Barroc del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Amb ell, s'inicia la sèrie Crims artístics. 





  • Entrevista a SiTV amb Mònica Socías Gual



- Barcelona. Viatge a la perifèria criminal. A cura d'Àlex Martín Escribà i Sebastià Bennasar. (2017, Alrevés editorial, col·lecció crims.cat)

Sinopsi de la contracoberta:

"Vint autors, deu dones i deu homes, escriuen sobre deu barris de la Barcelona més criminal i perifèrica.
Barcelona o Barcelones? Potser no ho havíeu pensat, però la capital de Catalunya amaga moltes possibles ciutats en el seu interior. I en totes s'hi produeixen crims. O com a mínim això pensen vint dels millors escriptors de novel·la negra del país, que per parelles ens esbudellen deu barris de la ciutat i els converteixen en objecte literari. Negre, és clar. Perquè hi ha molta vida i molta mort més enllà de les Rambles i del passeig de Gràcia. I mereix que algú ens els expliqui.
I és que des de les Olimpíades —ara fa vint-i-cinc anys—, Barcelona s'ha transformat de forma espectacular. D'una banda hi ha hagut la recuperació del front marítim, primer al Poblenou i més recentment, amb el Fòrum, a la zona del Besòs. Després hi ha hagut les intervencions puntuals en barris com el Raval —obertura de la Rambla— o la zona de Glòries, que vol convertir-se en el nou districte empresarial i tecnològic amb el 22@, una mica frustrat per la crisi econòmica. I després amb el pla de millora de tots i cadascun dels districtes.
Deu noves Barcelones i vint relats us esperen."



RESSENYES



ARTICLES, ENTREVISTES I ENLLAÇOS D'INTERÈS










  • Presentació al Barra/Llibre. Enregistrament canal Laura Fraile





- Els CIE o la il·legalitat institucional. (2017, Llibres del Delicte)

Sinopsi de la contracoberta:

"Els ciutadans de Barcelona han manifestat el desig de tancar el CIE de la Zona Franca: mobilitzacions socials, votacions al Parlament de Catalunya, campanyes. Però per què? Què són els Centres d'Internament d'Estrangers? Des de quan existeixen? Quina és la seva funció? Què hi passa dins? Per què hi està prohibida l'entrada? 
Des de la mort d'un intern, Idrissa Diallo, el degoteig de notícies i les denúncies de diferents organitzacions no governamentals deixen entreveure un panorama que se'ns vol amagar. Per què? Quin és el règim jurídic d'estrangeria de l'Estat espanyol? En plena crisi de les persones mal anomenades refugiades, quina és la tendència en política d'immigració de la Unió Europea? On van a parar les provisions econòmiques per solucionar aquesta situació inhumana insostenible?  Què són les expulsions exprés? Quines lleis es vulneren quan se'n parla de devolucions en calent? Quins són els veritables motius per expulsar un migrant?"


Raquel Gámez Serrano dona resposta a totes aquestes qüestions. Amb la intenció de descodificar un llenguatge massa tecnificat i oferir-nos-en una visió global, l'autora fa un breu recorregut històric fins a arribar a l'actualitat.





RESSENYES

- A la seva pell. (2016, Llibres del Delicte)

Sinopsi de la contracoberta:

"La nova feina que Gal·la comença a la presó com a educadora social i experta en mediació, contractada per ajudar en el procés de reinserció de Leo, suposa una baixada als inferns dels seus fantasmes interiors. el suïcidi de la Patrícia després de ser empresonada injustament és un record que la martiritza mentre s'involucra en el cas de Leo.

La implicación de Gal·la en la lluita per demostrar la innocència de Leo, més enllà del plànol professional, serà també en nom de la justícia per la mort de la Patrícia, sempre present als seus pensaments. Però la recerca de la veritat té un alt preu, no només psicològic, sinó també físic."


A la seva pell és una història de ficció basada en l'experiència en la presó de Rodrigo Lanza i en el record del suïcidi de Patricia Heras, casos denunciats al documental Ciutat morta.

RESSENYES


ARTICLES, ENTREVISTES I ENLLAÇOS D'INTERÈS

Presentació de A la seva pell, llibreria Ona. 
A càrrec de l'autor del pròleg, Rodrigo Lanza i la professora de
 la Universitat Oberta de Catalunya, Asun Pié.

PREMSA
La MAÑANA, DIARI DE LLEIDA
DIARI DE GIRONA


SETMANARI EL TEMPS
DIARI REGIÓ7 MANRESA

__________________________________________________________________


- Els contes guerxats (2014, Verkami) no és tan sols un llibre de relats, és la història de la seva protagonista, la Caterina, i la visió que té d’un món injust i edaista, on només es valora la productivitat.
Amb la presentació d’aquests contes interconnectats, el lector arribarà al darrer capítol, en què el títol de l’obra cobra tot el sentit. Dividida en deu capítols, l’obra reflexiona sobre diverses problemàtiques de l’actualitat: la crisi econòmica, els desnonaments, la pèrdua de la identitat, les retallades socials i d’altres com la violència de gènere, l’anorèxia i la manca de valors. “Guerxada, com una fulla seca”, li deien a la Caterina, i com també es va retorçant aquest llibre, enmig de referències literàries, per acabar amb el desassossec que exerceix la seva lectura, en un epíleg en què l’autora manifesta explícitament una crítica social contra la violència estructural que ens envolta, i que és present en tota l’obra, emmascarada d’un simbolisme ple d’ironia.





__________________________________________________________________


- Los versos de Cira (2012)és una novel·la de ficció que explora temes com els maltractaments físics i psicològics, la hiperactivitat, la depressió, les addiccions i l'adulteri sense caure en un recurrent maniqueisme.